Resep Sayur Rebung Santan |
Bahan-Bahan Dan Cara Membuatnya..
BAHAN-BAHAN
500 gram rebung jeruk
3 cawan santan pekat
2 batang serai (diketuk)
20 biji cili api (dikisar)
3 biji bawang merah (dikisar)
1 inci kunyit hidup (dikisar)
garam secukup rasa
3 cawan santan pekat
2 batang serai (diketuk)
20 biji cili api (dikisar)
3 biji bawang merah (dikisar)
1 inci kunyit hidup (dikisar)
garam secukup rasa
CARA PENYEDIAAN
1. Rebuskan rebung dengan garam sehingga lembut. (tuskan)
2. Masukkakn bahan yg dikisar, serai, rebung dan didihkan perlahan.
3. Apabila mendidih, masukkan santan dan garam.
4. aduk perlahan ,pastkan santan tidak pecah,masak hingga matang
2. Masukkakn bahan yg dikisar, serai, rebung dan didihkan perlahan.
3. Apabila mendidih, masukkan santan dan garam.
4. aduk perlahan ,pastkan santan tidak pecah,masak hingga matang
Selamat Mencoba Dan Menikmati